"Mantı Pişirme tarifleri"

Mantılarınızı tüketeceğiniz kadar alıp

çözülmesini beklemeden kullanınız.

Pakette kalan kısmını çözülmeden tekrar derin dondurucuda saklayınız.

HAŞLAMA ÖNERİSİ:

2 lt. suyu (10 su bardağı), 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek derin bir tencerede kaynatınız. 500 gr, TUBA MANTI mantınızı buzunun çözülmesini beklemeden kaynamış suya atınız. 8-10 dk. haşlayıp süzgeç yardımı ile tabaklara alınız. Üzerine tercihe göre sarımsaklı yoğurt döküp istenilen sos ile servis edebilirsiniz.

KIZARTMA ÖNERİSİ:

Kızartacağınız TUBA MANTI mantınızı, dolaptan çıkarıp  500 gr, TUBA MANTI mantınızı buzunun çözülmesini beklemeden  4 yemek kaşığı tereyağına 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip eritiniz. TUBA MANTI mantıyı üzerine ekleyip

8-10 dk. yavaşça karıştırarak kızartınız. Kızarmış mantıları kevgir yardımıyla yağını süzerek tabaklara alınız.

SALÇALI SOS TARİFİ:

Isıtılmış tava içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı,

1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber ve yarım çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırınız. Üzerine kaynamış mantı suyundan 1 çay bardağı ilave edip karıştırarak pişiriniz. Hazırlanan sosu yoğurtlu mantının üzerine gezdirebilirsiniz. Tercihe göre üzerine nane ve sumak ilave edilebilirsiniz.

TEREYAĞLI SOS TARİFİ:

3 yemek kaşığı tereyağına yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyerek tavada iyice eritiniz.

Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber ilave edip kavurunuz. Hazırlanan sosu yoğurtlu mantının üzerine gezdirebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN  0533 092 23 38 İnstagram: tuba_manti59

banner1